free simple website templates

Title with


MASSZÁZS

Minden kezelést az egyéni igényeknek, szükségleteknek megfelelően állítok össze az alábbi masszázstechnikákból.

Mély mozdulatokkal végzett az adott betegség tüneteinek enyhítésére, megoldására irányuló izomlazítások, izomnyújtások, izomerősítések.

Szükség esetén inak helyrerakása, kimozgatások, melyek segíthetik az ízületek körüli izmok ellazítását, így mozgásterjedelmük javulását.

Manuális technikákon alapuló fájdalomcsillapító terápia, mely krónikus mozgásszervi megbetegedésekben, sportrehabilitációban, tehát elsősorban izom- és ízületi megbetegedések esetén nyújthat segítséget.
A terápia kiegészítéseként otthoni feladatokkal segíthető a hatékonyabb felépülés
(pl.nyújtás, faszcia henger/labda használata stb.).
A kezelés az esetek többségében viszonylag fájdalmas lehet. 
A csecsemőkön és gyermekeken végzett kezelések kisebb erővel történnek. Segítség lehet pl.: cranialis zavarok,
motoros fejlődési zavarok/ elmaradások, sírós/nyugtalan gyermek esetében. 
A nyirokáramlás és nyirokelvezetés segítése speciális kézmozdulatokkal. Alkalmazható immunrendszer erősítésére, ödémás testrészek tehermentesítésére, betegségek utáni regenerációra, arckezelésre, műtétek utáni rehabilitációban (pl.: törések; protézisek beültetése után; melleltávolítás után), illetve a prevencióban lehet jelentős a szerepe
(pl.: visszeresség csökkentése- természetesen más gyakorlatokkal kiegészítve javaslom).”
A thai terápiában ismert energiavonalak („sen”-ek) aktiválása hüvelykujjal, tenyérrel, könyökkel, térddel. Kimozgatások, nyújtások kivitelezése oly módon, hogy a kliens passzív, a kezelő aktív. Ezáltal a jógagyakorlatokhoz hasonló testtartásokat veszünk fel és nyújtjuk a lerövidült izmokat, tágítjuk a beszűkült ízületeket. (A kezelés ruhában, matracon történik.)
A talpon fellelhető reflexpontok aktiválása által főként a belső szervekre, mirigyekre hatunk. Kiváló segítség lehet pl.: emésztőrendszeri problémák, légzőszervi rendellenességek, vizeletkiválasztó rendszer problémái, ivarszervek betegségei, hormonális zavarok esetén.

Egy manuális technika a csigolyák és ízületek korrigálására, de hatással van az izomzatra, meridiánokra, idegrendszerre, belső szervekre is. A terápia során a kliens is aktív résztvevője a kezelésnek

Saját készítésű orbáncfűolajjal végzett lágyabb masszázs, mely tehermentesíti, regenerálja a gerinc mentén lévő izmokat. A kezelés egy pakolással zárul, hogy az orbáncfűolaj kiváló gyógyító hatása fokozódjon.

Ajánlom porckorongproblémák kiegészítő kezeléseként.

Forró bazaltkövekkel történő mélyebb és finomabb mozdulatok váltakozása a nyirokáramlásnak megfelelően.
A hő segít az izmok ellazításában és az olajok, illóolajok bőrbe való juttatásában.
 

Harang alakú, speciálisan erre a célra kialakított eszközzel vákumot hozunk létre megemelve a szövetrétegeket. Vérbőség alakul ki az adott területen, pl.: akupresszúrás pontok felett alkalmazva gyógyító hatás fejthető ki a belső szervekre.

Csúsztatott technikával („nyúvasztás”) a kötőszövetet lazítja, vérbőséget idézve elő a hajszálerek kitágulása révén.

A fejen és az arcon keresztülhaladó meridiánok (energiacsatornák) áramlásának megfelelő masszázs, ill. akupresszúrás pontok serkentése; kiegészítve a nyirokkeringést segítő mozdulatokkal. Nagyon ellazít, megnyugtat és harmonizál.

Speciális kivitelezésű szalagok izomlazításra, ízületaktiválásra, nyirokkeringés segítésére, vérömlenyek gyógyítására.